HDN Certificering

Download hier de brochure HDN Certificering

Voor de HDN methodiek dient een lasser over het juiste certificaten te beschikken. Met het behalen en onderhouden van het HDN certificaat “Hygienic Welder”, heeft de lasser bewezen geschikt te zijn om een HDN las te kunnen maken. De lasser beschikt over de theoretische las- en inspectiekennis en praktische vaardigheid op basis van de HDN regelgeving. De HDN/NIL lascertificering bestaat uit een introductie op het gebied van de HDN-systematiek en hygiënisch lassen gevolgd door een theorie- en praktijktoets. Via deze opleiding wordt u opgeleid voor het certificaat HDN/ NIL Hygienic welder.

DOELGROEP
Lassers die werkzaam zijn in de voedingsindustrie, of lassers die in de voedingsindustrie aan het werk willen.

Vooropleiding:
Deze cursus is geschikt voor TIG lassers die op minimaal NIL 2 RVS werkzaam zijn en ervaring hebben met dunwandig RVS. Eventueel kan ATK dit door een (kosteloze) las-test vaststellen. Lassers die nog niet op dit niveau zitten kan ATK door middel van een gerichte persoonlijke training op dit niveau brengen. Aan de hand van de las-test kan ATK het aantal dagdelen training inschatten wat de lasser nodig heeft om op praktijkexamen niveau te komen.

Cursuslocatie
ATK locaties : Friesland,Groningen,Drenthe,Flevoland,Overijssel.
Incompany : Mogelijkheden door heel Noord-Nederland.

Examinering : 
De HDN/NIL lascertificering bestaat uit een introductie op het gebied van de HDN-systematiek en hygiënisch lassen gevolgd door een theorie- en praktijktoets. Via deze opleiding wordt u opgeleid voor het certificaat HDN/ NIL Hygienic welder.

Subsidiemogelijkheden
OOM is het opleidingsfonds van en voor werknemers en bedrijven in de metaalbewerking. Het OOM geeft voorlichting en advies over scholing en draagt financieel bij in de kosten daarvan. Voor een overzicht van de OOM regelingen en subsidies zie www.oom.nl : www.ao-metalektro.nl Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseur. Telefoon 06-18827620 of mail naar info@atk-lasopleidingen.nl